Skip to content

Hoe vind ik de juiste partner

Wat je wil en wat goed voor je is zijn niet altijd dezelfde twee dingen. Het leven heeft zijn manier om je dat duidelijk te maken.Dat wil niet zeggen dat je voor minder dient te gaan dan je eigenlijk wilt. Of liever gezegd wat jij jezelf gunt. Want die vraag is essentieel, wat gun jij jezelf in een partner? Je dient een partner te kiezen niet vanuit behoefte maar omdat dat een aanvulling is op jouw leven. Je trekt aan wat je bent dus is het handig goed te kijken naar wie jij bent, de positieve en de negatieve dingen. Ik kan jou leren het negatieve te accepteren en op te lossen en het positieve te ontwikkelen. Daardoor ga je meer jezelf zijn en ga je vanzelf de juist mensen aantrekken. 

Achtergronden

De ene man kan maar niet die ene vrouw vinden die hij echt wilt en rolt van de ene in de andere relatie. Een ander heeft al jarenlang een relatie met dezelfde en de vlam lijkt steeds meer uit te doven. Een ander gaat prat op z’n vrijheid , neemt wat hij tegenkomt maar mist toch die verbinding. Weer een ander durft zich helemaal niet meer met vrouwen bezig te houden. Het is allemaal OK.

De ogenschijnlijk verschillende problemen hebben allemaal een achtergrond in hoe jij opgegroeid bent. De band die je ouders met elkaar hadden , de mate waarin jij jezelf kon en mocht zijn en hoe jouw behoeftes als kind vervuld werden. 

Dit in combinatie met het beeld dat de maatschappij schetst van vrouwen creeërt vervolgens de illusie van de ideale vrouw en is de drijvende kracht achter de bewuste en/of onbewuste zoektocht hiernaar. Wij mannen motiveren onszelf met de gedachte van die ene perfecte vrouw. We denken voor onszelf duidelijk te hebben wie we zijn en wie bij ons past en verbazen ons dan later als dingen niet zo gaan zoals we dat gedacht hadden. 

Jezelf zijn

Wij mannen zijn nogal gevoelig voor wat vooral andere mannen van ons vinden en daardoor wordt de keuze voor een partner vaak onbewust beinvloed door externe factoren. Kan ook niet anders want het zit diep in ons mannen DNA om niet verstoten te worden door de groep, dat stamt nog uit de prehistorieUitstoting van de groep betekent de dood. Dus willen we erbij horen.

Mannen willen voldoen aan de standaard die gezet is door opvoeding en maatschappij aan hoe een man zou moeten zijn. Hierbij gaan ze voorbij aan wie ze zelf eigenlijk zijn uit angst voor veroordeling door anderen. Hierdoor pretenderen mannen vaak iemand anders te zijn dan dat ze daadwerkelijk zijn met alle gevolgen van dien. 

Je groeit op in een wereld waarin je met elkaar vergeleken wordt. Jezelf zijn is dan meestal niet goed genoeg in je eigen optiek, ook al zul je dat niet snel toegeven. 

Problemen in relaties of het vinden van de juiste vrouw hebben veelal te maken met niet jezelf durven en kunnen zijn. Je beeld van jezelf en wie bij jou past is verstoord door hoe je bent gemaakt door ouders en maatschappij en dus je ego overheerst in de keuze hierin.

Dus wat gun jij jezelf nu echt in een partner? Durf jij het gedrag van je partner waar je echt niet op zit te wachten aan de kaak te stellen zonder angst dat ze de relatie verbreekt? Durf jij helemaal jezelf te zijn als je op date gaat en echt te laten zien wie jij bent zonder de angst om afgewezen te worden?

Durf jij voorbij uiterlijke schoonheid te kijken , lak te hebben aan wat andere mannen ervan vinden en de vrouw te kiezen die echt bij jou past?

Behoefte

Dan speelt er nog de voortplanting mee, zonder voortplanting geen leven. Verklaard meteen waarom we altijd in staat zijn om sex te hebben, je weet immers niet of je nog een kans krijgt.

Uiterlijke schoonheid triggert onze voortplantingsdrift door hormonen en het hebben van een partner met deze eigenschap is uitgegroeid tot een maatstaaf van succes. 

Veel achtergronden van de mate van behoefte aan sex liggen weer in jouw ervaringen met aanraking in je eerste levensjaren.

Behoefte aan waardering, veiligheid en zekerheid heeft elk mens en de mate daarin heeft te maken met hoe jij opgegroeid bent en jouw ervaringen hiermee.

Zoals je misschien opmerkt zijn er dus behoorlijk wat dingen van invloed waar jij je toe aangetrokken voelt.

Vandaar is het zo belangrijk te realiseren van wat er in jou zelf aanwezig is hetgeen is dat uiteindelijk jouw keuzes bepaald. 

Aantrekkingskracht

Wat je bent trek je aan. Elke gedachte , elk woord en elke daad is een representatie van wie jij bent en dit is wat je uitzendt. De vrouwen die jij aantrekt hebben dus iets gemeen met iets in jou. Dan kan iets zijn wat we als positief ervaren of als negatief. Als het je dus niet bevalt wat voor types vrouwen je aantrekt dien je dus in jezelf na te gaan welk deel van jou dit aantrekt en hiermee aan de slag gaan. Zolang je dit niet doet zul je de dezelfde teleurstellende ervaringen blijven hebben met de andere sexe. Het goede nieuws is dat jij zelf in controle bent over wat er op je pad komt door aan jezelf te werken. Dit doe je door overtuigingen en negatieve gevoelens in jezelf op te lossen. 

Authenticiteit en emotionele onafhankelijkheid ontwikkelen zijn dus nodig om een gelijksgestemde relatie te kunnen hebben. De kern is dat je alleen maar echt gelukkig wordt in een relatie als je helemaal 100% jezelf kunt zijn en alles tegen je partner kunt zeggen ook als die dat niet wilt horen.

Kortom er dient volledige acceptatie te zijn. Maar dat begint met te accepteren wie je zelf bent. Want de relatie met jezelf is de basis van een relatie met een ander.

Wil je weten hoe je deze eigenschappen kunt ontwikkelen , lees verder bij Therapie