Therapie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

 

 

 

 

 

Coaching  & Therapie

voor Mannen

De juiste therapeut

Succes van therapie staat en valt met de expertise van de therapeut. Theorie en methodiek zijn er alom maar wie kan nu tot de kern bij je komen? Wie zorgt ervoor dat er nu daadwerkelijk merkbare veranderingen optreden en dat bepaalde gedragspatronen en klachten niet meer terugkomen?

Je hebt waarschijnlijk dezelfde analyses al een aantal keer gehoord en hebt een goed idee waar de schoen wringt en het frustreert want nog steeds loop je tegen dezelfde issues aan.

Ervaar je nog steeds dezelfde klachten en gedragspatronen? Dan ben je nog niet de juiste therapeut tegengekomen in mijn optiek.

Om verandering te bewerkstelligen dien je bereid te zijn naar jezelf te kijken,  eerlijk tegen jezelf te zijn en de wil hebben om te veranderen. Jij bent namelijk zelf de enige die zichzelf kan helen. De weg wordt aangegeven door de therapeut.

Oorzaken van je klachten

Mentale en fysieke klachten ontstaan door het niet accepteren, erkennen en loslaten van negatieve emoties ontstaan uit bepaalde ervaringen in ons leven. Deze onverwerkte emoties kun je zien als negatieve energie die zich opstapelt in jezelf en gaat als fysiek voelbare spanning in je spieren zitten. Vandaar dat veel mensen met stress last hebben van hun nek , rug of druk ervaren op hun borst bijvoorbeeld.

Telkens als je in een situatie komt waarbij dit stukje in jezelf getriggerd wordt , verval je in reactief gedrag. Dit verklaard ook dat zelfs als je je bewust bent van bepaalde negatieve patronen en je met je geest goed weet hooe anders te reageren , dit maar deels lukt omdat de echte diepere oorzaak nog niet opgelost is.

Bewust of onbewust kies je ervoor deze emoties niet te voelen en dus blijven ze in je energie systeem aanwezig. Wanneer je je eigen gevoelens ontkent of door een ander ontzegd worden vlucht je als mens in je hoofd , in je gedachten.

Voelen dat je vast zit

De menselijke geest is een fantastisch fenomeen maar zorgt bij de meeste mensen voor een continue maalstroom van gedachten vol met negatieve overtuigingen over de buitenwereld en onszelf.

Deze gedachten hebben meestal weinig met de realiteit te maken en zijn gebaseerd op juist weer die onverwerkte emoties en gevoelens waar we niets mee doen.  Je vlucht in je hoofd door alles te willen begrijpen en te moeten weten hoe het zit. 

Die oplossing ga je niet vinden juist omdat je niet hebt geleerd dingen te voelen in je lichaam. Daar komt het gevoel dus ook vandaan vast te zitten, geen uitweg meer zien omdat je in een vicieuze cirkel zit.

Wanneer je je alleen richt op de mentale kant van je zijn en niet de achtergronden oplost op emotioneel en energetisch gebied zullen negatieve gedachten altijd terugkomen. Je blijft zo gezegd in je hoofd zitten en voelt dat je vast zit.

Werkwijze

Je wilt je beter voelen. Daarvoor dien je dus ook eerst te leren voelen en uit je hoofd te komen. k richt me op het accepteren, verwerken en oplossen van de negativiteit en mijn werkwijze is gebaseerd op het ACT principe, Acceptance and Commitment Therapy. Je dient eerst een blokkade te kunnen voelen, dan dien je dat gevoel te accepteren en vervolgens kun je gaan oplossen.  

Door middel van verschillende technieken ga ik je leren met je binnenkant in contact te komen niet door je hoofd maar door je lichaam. Je gaat leren negativiteit en blokkades in je gevoel te herkennen en op te lossen. Die kun je namelijk fysiek waarnemen in je lichaam.

Je lichaam is steeds met je aan het communiceren door middel van fysieke sensaties en ik ga je leren deze te herkennen. Het is namelijk jouw eigen waarneming die je kunt trainen om via die signalen de negatieve gevoelens en blokkades op te gaan sporen en te gaan oplossen.

 

 Vertrouwen en expertise

Het is een hele stap voor een man om hulp te zoeken en zich kwetsbaar op te stellen. Daarvoor dient er vertrouwen te zijn in de therapeut. Ik werk vanuit een basis van veiligheid en vertrouwen door mijn expertise en eigen ervaringen als man.

Er dient gezegd te worden wat nodig is want zachte leermeesters maken stinkende wonden. Door mijn ervaring en fijngevoeligheid ben ik in staat jou te helpen door je op stukken te wijzen die jij niet wilt erkennen en voelen.  Jij doet de rest.

Ben je geinteresseerd in hoe ik je kan helpen ? Neem vrijblijvend contact op en ik sta je graag te woord.  

[maxbutton id=”1″ url=”https://mannen-coaching.nl/contact/” text=”Neem contact op” ]

 

Rick van Oppen

Rick van Oppen

Rick van Oppen is de oprichter van Mannen Coaching. Als therapeut expert op het gebied van mannen echt zichzelf te laten worden door ontwikkeling van authenticiteit. Allround professional met achtergrond in internationale handel.

Leave a Replay

Online therapeut , no-nonsense therapie voor blijvend oplossen mentale en fysieke klachten. Expertise authenticiteit en jezelf worden als man

Rick van Oppen

Rick van Oppen

is de oprichter van Mannen Coaching. Therapeut en expert op het gebied van mannen echt zichzelf te laten worden door ontwikkeling van authenticiteit. Allround professional met achtergrond in internationale handel.

Recent Posts

Volg Mannen Coaching op Social Media

Neem contact op!