No-nonsens coaching en therapie voor mannen

De Mannen Coaching Methode

Mannen vragen niet snel om hulp. Mannen doen het liefst alles zelf. Het is dus mijn doel jou zelfredzaamheid te geven en technieken te leren die je creatief kunt gebruiken voor wat voor probleem dan ook, mentaal of fysiek. Jij bent uiteindelijk degene die jezelf beter maakt.

Vanuit dat principe heb ik een methode ontwikkeld die je zelf kunt gebruiken om je klachten of probleem aan te pakken. Kennis of technieken die overal en altijd direct toe te passen zijn, waarvoor je geen weekend weg hoeft en jij je eigen tempo bepaald. Praktisch, persoonlijk en to the point. Dé methode om een authentiek en onafhankelijk leven te leiden als man.

"No Man is free who is not master of himself" - Epictetus

Waarom jij klachten ervaart

Alles wat je denkt en voelt is energie, het engelse woord ‘emotion’ betekent daadwerkelijk ‘energy in motion’. Mentale en fysieke klachten ontstaan door het niet accepteren, erkennen en loslaten van negatieve emoties ontstaan uit bepaalde ervaringen in ons leven. Uit zelfbescherming wil je die emoties niet voelen en probeer je gedrag van jezelf mentaal te verklaren.

Deze onverwerkte emoties kun je zien als negatieve energie die zich opstapelt in jezelf en gaat als fysiek voelbare spanning in je lijf zitten. Vandaar dat veel mensen met stress last hebben van hun nek, rug of druk ervaren op hun borst bijvoorbeeld. Op mentaal gebied leiden deze nog niet doorvoelde emoties tot negatieve overtuigingen over onszelf die ons gedrag beinvloeden.

Telkens als je in een situatie komt waarbij deze stukken in jezelf getriggerd worden  verval je in reactief gedrag. Dit verklaard ook dat zelfs als je je bewust bent van bepaalde negatieve patronen en je met je geest goed weet hoe anders te reageren , dit maar deels lukt omdat de echte diepere oorzaak nog niet opgelost is.

"If you aren’t gonna say exactly how and what you feel, you might not say anything at all" - Johnny Cash

Uit je hoofd komen

Bewust of onbewust kies je ervoor deze emoties niet te voelen en dus blijven ze in je energie systeem aanwezig wat gedragsverandering in de weg staat.  Wanneer je je eigen gevoelens ontkent of door een ander ontzegd worden vlucht je als mens in je hoofd , in je gedachten. Je vlucht in je hoofd door alles te willen begrijpen en te moeten weten hoe het zit. Dit is deels een natuurlijk verdedigingsmechnisme van je systeem en onbewust proces maar wel aangeleerd gedrag.  

Deze gedachten hebben meestal weinig met de realiteit te maken en zijn gebaseerd op juist weer die onverwerkte emoties en gevoelens waar we niets mee doen.  Daar komt het gevoel dus ook vandaan je niet vrij te voelen en onrustig omdat je in een vicieuze cirkel vastzit in je hoofd.  Vandaar dat het belangrijk is uit je hoofd te komen omdat je anders niets echt loslaat.

Daarnaast is er het bewuste vluchten in je hoofd dat bestaat uit de bullshit die we onszelf vertellen waarom bepaalde dingen nu eenmaal zo zijn in ons leven. Dit is in principe de verantwoording van wat er in jou gebeurd bij externe zaken neerleggen omdat we de echte waarheid niet willen accepteren. Dit ook aangeleerd en feitelijk onvolwassen gedrag wat Carl Jung ‘’Boy Psychology’’  noemt.

Hoe jij jezelf beter maakt

Je wilt je beter voelen. Daarvoor dien je dus ook eerst echt te leren voelen en uit je hoofd te komen. Je dient eerst een blokkade te kunnen voelen, dan dien je dat gevoel te accepteren en vervolgens kun je het gaan loslaten. 

Ik geef je de tools om negatieve overtuigingen en gevoelens omtrent ervaringen in jouw leven te neutraliseren op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch nivo. Dat is de enige manier om ze echt volledig los te laten zodat je er geen last meer van hebt. 

Door middel van verschillende technieken ga ik je leren met je binnenkant in contact te komen niet door je hoofd maar door je lichaam. Je gaat leren negativiteit en blokkades in je gevoel te herkennen en op te lossen. Die kun je namelijk fysiek waarnemen in je lichaam.

Je lichaam is steeds met je aan het communiceren door middel van fysieke sensaties en ik ga je leren deze te herkennen. Het is namelijk jouw eigen waarneming die je kunt trainen om via die signalen de negatieve gevoelens en blokkades op te gaan sporen en te gaan oplossen.

Er dient gezegd te worden wat nodig is want zachte leermeesters maken stinkende wonden. Door mijn ervaring en fijngevoeligheid ben ik in staat jou te helpen door je op stukken te wijzen die jij niet wilt erkennen en voelen.  Jij doet de rest.

Dit is wat je krijgt bij

Gratis intake gesprek; op maat gemaakte trajecten, één op één begeleiding in coaching en/of therapie, het zelf leren toepassen van verschillende technieken, live Webinars

En dit alles zoals jij het wilt, online of live

Onderdelen van Mannen Coaching