Wie ben ik

Ik ben Rick van Oppen en ik geniet van leven. Waarheid en vrijheid zijn mijn kernwaarden. Ik ben gëinteresseerd in het gedrag van mensen en hun ontwikkeling, heb een goed ontwikkelde bullshit meter en sta met beide benen op de grond. Ik ben veelzijdig en sensitief en vind het fijn meerdere rollen te vervullen in mijn leven.

Waar kom ik vandaan

Ik ben zakenman met meer dan 20 jaar ervaring in sales, marketing, artist relations en internationale handel. Hierdoor heb ik veel van de wereld mogen zien en ervaring met verschillende internationale bedrijfsculturen en mensen met allerlei verschillende achtergronden uit de entertainment en muziek instrumenten industrie.

Mijn weg

Ik ben sensitief en het volgen van mijn intuïtie is vaak succesvol gebleken. Door de manier waarop ik opgegroeid ben heb ik geleerd door discipline te presteren en met doorzettingsvermogen doelen te bereiken. Niets mis mee zou je zeggen. ‘Work hard en Play hard’ was 100% op mij van toepassing maar er was een tijd waarin dit steeds merkbaarder z’n tol begon te eisen. Ik had een sterke behoefte aan vrijheid voelde me gevangen door alle verantwoordelijkheden en merkte dat ik om aan m’n eigen eisen en die van de omgeving te voldoen steeds meer vluchtte in ‘life on the road’ en alles wat daarbij hoort. Er was altijd onrust in mij.

Het was uiteindelijk een break-up die me hard raakte om tot realisatie te komen dat ik systematisch over mijn eigen grenzen ging en te afhankelijk was van de waardering en goedkeuring van de mensen om mij heen om me goed te voelen over mijzelf. Ik werd me bewust dat ik die onrust nooit zou kunnen stillen met zaken buiten mijzelf.

For darkness to become light,
something needs to burn’

De waarheid

Ik zag plotseling dat er heel veel in mij was wat ik eigenlijk aan niemand durfde te laten zien en daardoor dus ook niet 100% mezelf durfde te zijn en altijd durfde te zeggen wat ik voelde. Want eigenlijk zat mijn gevoel er nooit naast, het was alleen de angst voor de mening voor anderen en de eventuele gevolgen van hun reactie die me in de weg stond. 

Het werd me ook duidelijk dat mijn levenskeuzes en gedrag sterk gelinkt waren aan mijn opvoeding en ervaringen uit mijn jeugd en dat ik dingen mocht gaan verwerken en loslaten om echte verandering te kunnen creeëren.

Mijn ontwikkeling

Ik had al een goede basis in filosofie gelegd in mijn jeugd en begon die uit te breiden met kennis over psycho- en gedragstherapieen liet me daarin onderwijzen. Ik begon te merken welke technieken werkte en wat niet om rust te creeerën in mijzelf en ervaringen echt te kunnen loslaten.

Ik ging sterker waarnemen en werd meer gefocust,  durfde steeds meer alles te zeggen wat ik voelde en leerde dat in tegenstelling wat ik voorheen dacht, mijn gevoeligheid eigenlijk mijn sterkste kracht was. Ik hield op me te indentificeren met mijn status of mijn relatie en zag dat ik emotioneel en mentaal veel sterker werd des te meer ik me richtte op het loslaten van oude overtuigingen en gevoelens.  

Waarom ik dit doe

Ik realiseerde me dat ik geen uniek geval ben en vele mannen zich beklemd, onrustig en niet vrij voelen omdat ze om aan alle verwachtingen van hun omgeving willen voldoen waarbij ze teveel over hun eigen grenzen gaan. Dit uit zich dan weer in vluchtgedrag en allerlei vage klachten waarbij ze in het duister tasten over wat nu echt de oorzaak is.

Door mijn eigen ervaring met al deze zaken, de verdieping in de bestaande kennis over deze onderwerpen en mijn vele diepgaande gesprekken met mannen heb ik een methode ontwikkeld die direct en efficient helpt bij allerlei problemen waar mannen mee kampen.  Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen en ben vol enthousiasme om jou te helpen met de man te worden die jij echt bent.