Over mij

Wie ben ik

Ik ben Rick van Oppen , therapeut en coach, vader van 3 kinderen en internationaal zakenman. Ik ben geinteresseerd in mensen,  open minded en sta met beide benen op de grond. Ik heb vele interesses en talenten en vind het dan ook fijn meerdere rollen te vervullen in mijn leven. Ik hou van muziek maken en de natuur en spendeer graag tijd buiten. 

Waar kom ik vandaan

Ik ben zakenman met meer dan 20 jaar ervaring in sales en marketing in de muziekinstrumenten industrie.  Hierdoor heb ik veel van de wereld gezien en ervaring met mensen met allerlei verschillende achtergronden en nationaliteiten. Ik ben begonnen in mijn vroege twintigers begonnen op de verkoop binnendienst en zo stap voor stap met opgewerkt via een aantal marktleiders in de industrie naar een internationale sales functie. 

Hoe er problemen ontstonden

Ik ben gevoelig en het volgen van mijn inttie is vaak succesvol gebleken. Dit was helaas niet altijd zo en niet van toepassing op alle gebieden in mijn leven. Door de manier waarop ik opgegroeid ben ontwikkelde ik een sterke wilskracht en competitie drang. Ik leerde door discipline te presteren en met doorzettingsvermogen doelen te bereiken. Niets mis mee zou je zeggen. Desalniettemin was er één aspect wat niet ontwikkeld werd maar wel zeer aanwezig was en dat was mijn gevoel. Er werd thuis en op school niet over gevoel gepraat en je gedachten of mening over zaken waren niet belangrijk, je diende enkel te luisteren en te doen wat er van je gevraagd werd en vooral te presteren. Dit zorgde voor de nodige uitspattingen in mijn adolescentie maar uiteindelijk kwam ik maatschappelijk toch op mijn pootjes terecht. Ik wist een mooie carriëre op te bouwen door hard te werken en altijd mijn beste beentje voor te zetten. 

Het breekpunt

Het was uiteindelijk in mijn 2e serieuze relatie en na jaren op veel gebieden continu over mijn grenzen gegaan te zijn dat het misging en ik hard op mijn bek ging en in een burn-out terecht kwam. Niet prettig maar wel het beste wat me had kunnen gebeuren. Ik kampte met verslavingsgedrag , depressie en fysieke klachten en wist niet wat me overkwam. Ik was al langer met een schildklier afwijking gediagnosteerd en wijtte mijn depressieve gevoelens en fysieke klachten daaraan. Ik was me bewust van hoe belangrijk voeding is en probeerde allerlei diëten en een scala aan voedingsupplementen om me maar beter te voelen. Desondanks bleef ik maar vervallen in drank en ander vluchtgedrag. Ik was goed op de hoogte dat achter elk ziektebeeld een diepere oorzaak zit, ging al jaren naar een acupuncturist en was bewust van de dingen tussen hemel en aarde. Toch was het nodig me volledig te laten crashen om me onder ogen te laten zien dat ik ergens fundamenteel iets mocht veranderen. 

De weg naar mezelf

Ik zat in een duister diep gat en had nog nooit zoiets meegemaakt. Voor het eerst in mijn leven had ik het idee dat ik hier niet uitkwam. Ik sliep nog 3 uur per nacht en dacht echt dat ik gek werd, dat ik afgevoerd moest worden door mannen met lange witte jassen. Door mijn wilskracht bleef ik oplossingen zoeken en kwam iemand tegen die me uitlegde wat er met mij aan de hand was. Dat ik emotioneel niet volwassen was en dus emotioneel afhankelijk.  Dat ik systematisch sinds mijn jonge jaren mijn gevoel gemanipuleerd had en de deksel nu van de pot af geknald was, en hoe! Ik ging leren erkennen hoe ik me echt voelde. Waarover ik verdriet had, waarover ik boos was. Waarom ik teveel anderen nodig had om me goed te voelen over mezelf. Ik kwam door de technieken die ik leerde in therapie en nog steeds toepas, voor het eerst echt in contact met mijn gevoel en leerde kwetsbaar te zijn. Dit ging niet over één nacht ijs, ik leerde voor het eerst ook geduldig te zijn , vooral met mezelf.

Langzaam aan ging ik dichter bij de kern komen door de gevoelens voortgekomen uit negatieve ervaringen in het verleden te gaan oplossen. Ik werd zuiverder , ging sterker waarnemen en werd me bewust van wie ik eigelijk echt was. Ik ging voor het eerst durven echt mezelf te zijn. Ik hield op me te indentificeren met mijn baan of mijn relatie of andere materiële zaken en begon langzaam van mezelf te houden. Ik zag dat het nodig was dat ik leerde hoe het is om alleen te zijn , onafhankelijk van anderen.  

Waarom ik dit doe

Ik realiseerde me dat ik geen uniek geval ben en vele mannen door mindere fases gaan in hun leven waarbij het duidelijk wordt dat ze steeds weer bepaalde minder heilzame keuzes maken. Dat ze maar blijven hangen in werk of relatie omdat ze bang zijn om dingen kwijt te raken of dat ze juist mooie dingen verloren zijn en twijfelen of ze dat ooit nog terugkrijgen 

Door mijn eigen ervaring met al deze zaken en mijn opgedane kennis in te onderzoeken waar nu de diepere oorzaken liggen ben ik nu in staat anderen te helpen in hun leven en ontwikkelingsproces.  Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen en vol enthousiasme om jou te helpen met de man te worden die jij echt bent en wilt zijn. Heb je interesse? Neem gerust contact op voor een afspraak!