Rick-van-oppen

Rick van Oppen

Gevangen tussen twee vuren

Heb jij een jaloerse ex?

Misschien heb je d’r eentje …een ex…misschien wel 2 of 3…met kinderen wellicht ook nog aan alle zijden het nog extra complex te maken 😉 en dan is er wss ook nog een nieuwe relatie…The sky’s the limit man… 😜
Het is onvermijdelijk dat er onverwerkte emoties bij jou zelf en de vrouwen in kwestie aanwezig zijn die een soepele gang van zaken soms in de weg staan.

De kinderen kopiëren onbewust deze emoties ook nog eens en dat heeft ook weer een effect op deze omgaan met elkaar en hoe ze naar jou kijken. Vanwege de aard van de sterke verbinding tussen moeder en kind nemen kinderen namelijk al vanaf dat het moment van verwekt worden en hun hele jeugd en adolescentie zeker makkelijk de gevoelens van hun moeder over en kopiëren ook de manier van hoe de moeder met gevoelens omgaat. Denkbeelden en overtuigingen horen daar ook bij.

Dus als de moeder nog iets vindt van jou of van je ex of je nieuwe vriendin dan leeft deze energie ook vaak onbewust in jouw kind. Dat verklaart ook vaak bepaalde ‘dislikes’ van onze kinderen die we niet kunnen plaatsen. Het verklaart ook waarom ondanks dat half zusjes en broetjes ontzettend veel van elkaar houden, ze toch elkaar soms in de haren vliegen om kleine dingen waarbij ze zelfs soms niet kunnen plaatsen waar die boosheid nu ineens vandaan kwam.

De controle loslaten

Toch zul je er mee mogen dealen, linksom of rechtsom. Je verantwoording nemen. En daar bedoel ik niet mee dat je degene bent die moet zorgen dat alles goed blijft gaan tussen die vrouwen en kinderen. Dat is juist de valkuil. Veel mannen krijgen juist stress en mentale en dus ook fysieke klachten door continu zich alles aan te trekken en op te willen lossen.

Hierdoor sta je continu in de ‘stretch stand’ en ga je over je eigen grenzen. Je moet van jezelf teveel je mond houden en de vrede bewaren. Of je moet jezelf juist overmatig laten horen en overal wat over roepen om het proces te controleren. Want jij ziet jezelf nog steeds al hoofdverantwoordelijke, as the one that’s to blame. Ondertussen vreet de hele situatie energie en voel je je gevangen tussen de vuren.

Nee het is juist goed om soms de boel de boel te laten en ze het lekker allemaal zelf te laten uitzoeken. Jij kunt uiteindelijk toch niets veranderen aan hoe een ander doet of zich opstelt, alleen maar aan hoe jij daarop reageert. En niet reageren is ook een reactie. Je hoeft geen kant te kiezen, ja wel…jouw eigen kant.

En wanneer bijvoorbeeld je huidige relatie er op staat dat je wel een kant kiest, kun je je meteen afvragen tot in hoeverre zij de juiste voor jou is..want wil jij bij iemand zijn die jou niet vrij laat om te reageren zoals JIJ wilt, zelfs als dat misschien niet de meest heilzame reactie is?

Verantwoording nemen voor je keuzes

Wanneer ik het heb over verantwoording nemen doel ik juist op wat gebeurt er in jou als alles misschien niet zo gesmeerd loopt tussen alle partijen zoals je zou willen. En hoe goed kun jij dat kunt loslaten bepaalt meteen het verloop ervan. Met verantwoording nemen bedoel ik ook eens na te gaan waarom het eens een goed idee leek om een relatie te beginnen met de desbetreffende personen.

Dit bedoel ik niet sarcastisch want er waren goede intenties en liefde aanwezig natuurlijk. Maar wat was de aantrekkingskracht precies? Wat was de basis van je keuze? Dit is namelijk hetgeen wat je dient te doorgronden voordat je weer een nieuwe keuze maakt zodat de kansen groter zijn dat je iemand kiest die meer gelijkgestemd is en beter bij je ‘past’.

Met accolades schrijf ik dat inderdaad als jij wilt kiezen wat er goed bij je past, dien je eerst te weten wie je zelf ‘echt’ bent. Want daar zit hem de clue nu juist. Want waar je waarschijnlijk achter gaat komen is dat dat beeld van de ‘ideale’ vrouw voor jou en alle karaktereigenschappen die daar bij horen, helemaal niet voor jou werken uiteindelijk.

Mensen hebben namelijk de neiging om wanneer we daten en potentiële liefdespartners zoeken alles wat we niet leuk vinden aan de persoon die daadwerkelijk voor ons staat, weg te poetsen en te bedekken met de mantel der liefde en te denken..’ oh dat verandert nog wel’ ..of ‘ niemand is perfect’. We laten niets ons beeld van onze ideale lover verpesten en houden ons krampachtig aan dat beeld vast. Wij weten zelf wel het beste wat er bij ons past…wat weet iemand anders daar nu van?

Accepteer je creatie

Dus wanneer je je weer eens het gevoel hebt dat jij altijd overal tussen zit, het schuld bent en dingen nooit zullen veranderen besef dan dat hoe onprettig en complex ook, deze situatie’s zijn er niet zomaar, ze zijn er om jou iets te leren. Ze zijn er om jou te laten onderzoeken wie jij echt bent. Ze zijn er om jou jouw eigen mentale en emotionele gedrag te laten onderzoeken. Ze zijn er voor jou om te leren meer heilzamere keuzes te laten maken voor jezelf en wat jij jezelf echt gunt.

Dus omarm de gevolgen van je keuzes als de beste dingen die je ooit gedaan hebt, ook al lijkt dat misschien niet zo. Accepteer dat dit jouw creatie is en geef het waarde door jezelf te onderzoeken en naar de man te groeien die verantwoording neemt voor alles wat hij gecreëerd heeft, wat de buitenwereld of hij zelf daar nu ook vindt. Want dit is jouw weg, de weg van de man, die wordt belopen door jou ter vergeving van jezelf. Amen

Deze vind je misschien ook interessant

In verwachting zijn

Wat is je verwachting Het is iets totaal nutteloos…een verwachting. Waarom nutteloos? Een verwachting is net als angst, het bestaat simpelweg niet. Het is een

Lees verder »

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief